Bläddra

Lär dig tejpa med kinesiologytape

Kategorier: Biomekanik, kinesiologi Fysiologi Medicin och omvårdnad Medicin: icke kliniska discipliner
Köp här

Lär dig tejpa med kinesiologytape

Kategorier: Biomekanik, kinesiologi Fysiologi Medicin och omvårdnad Medicin: icke kliniska discipliner
Köp här
"Lär dig tejpa med kinesiologytape"


Intresset för kinesiologytape har ökat kraftigt de senaste åren och kunskapen ökar även bland gemene man. Då det är en behandlingsform som funnits sedan 1970-talet är den väl beprövad och i princip helt riskfri gällande eventuella felbehandlingar. Detta medför att så många fler nu har möjlighet att själva använda sig av kinesiologytape, men även hjälpa andra vid olika typer av skador och besvär. Den här boken beskriver över 80 olika tejpningar med tillhörande bilderi färg. Exempel på tejpningar som beskrivs i boken är tejpning vid benhinneinflammation, tennisarmbåge och ryggskott.


I boken får svar på många frågor som berör kinesiologytape, bland annat: bakgrundshistoria, hur tejpen fungerar, tejpens olika egenskaper, applicerings och klipptekniker, tejpvarianter och tejpning utifrån olika diagnoser. Boken är indelad i flera kapitel som behandlar en rad aspekter inom användandet av kinesiologytape. Varje kapitel är tydligt indelat efter de olika områden av kroppen som berörs. För att öka förståelsen och göra läsningen så stimulerande som möjligt är boken rikligt illustrerad med många bilder i färg och försedd med en beskrivande text. Boken passar därför bra som kurslitteratur ivid utbildning inom kinesiologytape. Med den här boken vänder jag mig till dig som är intresserad av att lära dig tejpa med kinesiologytape, oavsett tidigare erfarenhet eller utbildning. Alla kan lära sig tejpa med kinesiologytape!


OM FÖRFATTAREN:


Pierre Söderfjord är utbildad Elittränare, Fystränare och certifierad massageterapeut. Han har spelat fotboll och tävlat i motocross och enduro. Under flera år var han Fys- och rehabtränare i damallsvenskan och division 1-fotbollen. Dessutom har han verkat som tränare inom fotboll och friidrott under många år. Han har arbetat med kurser, utbildning och försäljning av kinesiologytape sedan 2008.