Bläddra

Larma, släcka, rädda i Rosengädda

Kategorier: Feelgood och Chick lit Skönlitteratur

Larma, släcka, rädda i Rosengädda

Kategorier: Feelgood och Chick lit Skönlitteratur
Köp här
Absolut oemotståndlig feelgood av en författare med en helt egen röst. Aftonbladet
Tessan och hennes get Bella har flyttat in i Rosengäddas förfallna stationshus. Tapeterna flagar och murbruket förfaller men hoppet om att förvandla förfallet till en mysig bykrog brinner starkare än allt annat. Samtidigt som hon spacklar och målar provlagar hon vinångande vilsvinsgrytor.
Brandmannen Jonny sitter ensam i sin enorma tv-soffa med ett par 3D-glasögon på näsan, tittar på en dokumentär om delfiner och gråter. När han inte klarade årets fys-test så försvann snabbt det gamla livet. Nu får han istället på egen hand sköta pappersjobb på Rosengäddas lilla jourstation.
Rafael kliver av tåget i Rosengädda med sina fladdrande svarta Armanikläder. Elegant som få och med en doft av hemligheter, dekadens och äventyr flyttar han in i det stora godset Smörkulla.
Larma, släcka, rädda i Rosengädda är en berättelse om passion, rädsla och modet att kliva ut ur gamla invanda mönster. Det är den fristående fortsättningen på Rosengädda nästa!
Emma Hamberg är författare, illustratör och matkreatör. Våren 2013 är hon dessutom programledare för Gokväll i SVT. Detta är hennes femte roman för vuxna.
en klassisk feelgood-roman, fylld av god mat, vackra ting och en vänskap mellan alla dem som känner sig annorlunda på ett eller annat sätt. ... Mysigt och småputtrigt ... LitteraturMagazinet
Hamberg har i Rosengädda-serien lyckats skapa feel good-böcker som har hög mysfaktor och är mycket underhållande utan att vara ytliga och banala. Bibliophilia