Bläddra

Lasten

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Lasten

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

En blå container dyker plötsligt upp framför grinden till en flott sommarvilla strax utanför Helsingfors. I den hittas en död kropp. Fastigheten där containern hittas tillhör en av de mest ökända affärsmännen i Finland.

När poliskommissarie Paula Pihlaja börjar utreda fallet leder spåren tillbaka till affärsmannens familj och avslöjar årtionden av misstänkta affärsprojekt i Afrika.  

Samtidigt skakas Paulas eget liv av gamla minnen. När hon var yngre var hon tvungen att adoptera bort ett barn och skulden plågar henne fortfarande. Hon oroar sig för sin son, som nu är i tjugoårsåldern och åtalad för mord.

 

A.M. OLLIKAINEN utgörs av Milla Ollikainen och Aki Ollikainen, båda författare. Paret bor i Lojo utanför Helsingfors med sina två barn. Aki Ollikainen är en av Finlands främsta skönlitterära författare, vars roman White Hunger nominerades till International Man Booker Prize och vars verk har sålts till 15 länder. Milla Ollikainen är prisbelönt författare till en framgångsrik kriminaltrilogi.  

Lasten är deras första projekt tillsammans, och vann den finska nationella kriminalromantävlingen 2019. Boken är första delen i Paula Pihlaja-serien.  

 

"...en kärv kriminalroman som har alla de rätta ingredienserna för en underhållande stund."
- Daniel Gustavsson, BTJ

"Jag gillar den här typen av böcker skarpt."
- Minbokstapel