Bläddra

Leken

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Leken

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Anton Brekke är tillbaka för att lösa ännu ett mord i Fredriksstad. Mordet visar sig ha kopplingar till ett fall i Texas 2006 och nu är det upp till Brekke och hans kollega Torp att hitta dem.

Texas, 2006: I elva år har den dödsdömde fången Nathan Sudlow tigit. Bara några timmar före sin avrättning berättar han för första gången sin historia för fader Tom Sullivan.

Fredriksstad, nutid: En ung kvinna hittas mördad och alla spår pekar mot Stig Hellum, en ökänd mördare som rymde från fängelset två år tidigare.

Kriminalkommissarie Anton Brekke får mordet på den unga kvinnan på sitt bord och konfronteras omedelbart med ren och skär ondska. Allt eftersom nya uppgifter kommer fram ställer han sig även frågan: Vad är sambandet mellan den förrymde Stig Hellum och dödsdömde Nathan Sudlow?

Leken är sjätte fristående boken om den självsäkre och oförskämde kriminalkommissarien Anton Brekke.

"En stark plot, trovärdiga karaktärer, snygga temposkiftningar och isande spänning i en perfekt mix." Bjørnebok

Fjell briljerar! Tvedestrandsposten

"Han väver snyggt ihop parallella historier utan att tappa tråden." Trelleborgs Allehanda om Lycksökaren

JAN-ERIK FJELLS första kriminalroman, Angivaren, kom ut 2010. Den blev en enorm succé, hyllades av såväl kritiker som läsare och belönades med norska Bokhandlarpriset. Efter det har Fjell fått flera utmärkelser och rättigheterna har sålts till 13 länder. 2019 nominerades han till Rivertonpriset i Norge.