Bläddra

Lilla Chicago

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Sanna berättelser Sanna berättelser: brott
Köp här

Lilla Chicago

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Sanna berättelser Sanna berättelser: brott
Köp här

Ali Khalil växte upp i stadsdelen Gårdsten i norra Göteborg. Tillsammans med sina barndomsvänner drogs han tidigt in i kriminalitet. Det tajta gänget kom att kallas för Vännerna eller Gårdstensalliansen. De skrämde bort Bandidos från området och hamnade i en inbördes konflikt. Det ledde till krig med avrättningar på öppen gata och oskyldiga offer, däribland barn. Allt kulminerade i den uppmärksammade massakern på Vår krog och bar.

Efter att Alis vänner dött en efter en och hans själv suttit på Kumla tillsammans med Sveriges farligaste brottslingar är han nu redo att berätta. Om den tuffa uppväxten och om livet i Göteborgs kriminella miljö. Och om gängkrigen som till slut tvingade polisen att inleda en så kallad "särskild händelse" som annars används vid stora olyckor, naturkatastrofer och terrordåd.

Författaren Stig Larsson har kallat Lilla Chicago för den blodigaste true crime-boken någonsin.

 

Om författarna:

CYRIL HELLMAN är författare, filmare och flerfaldigt prisbelönad journalist. Han har tidigare skrivit för dagstidningar som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Göteborgs-Posten samt magasin som Vice, ETC, Fokus och Café.

ALI KHALIL är före detta ledare för det kriminella gänget Gårdstensalliansen/ Vännerna.