Bläddra

Lilla Motivationsboken för skoltrötta

Köp här

Lilla Motivationsboken för skoltrötta

Köp här
Lilla Motivationsboken för skoltrötta riktar sig i första hand till skoltrötta elever i högstadiet, gymnasiet och högskolan, men också till pedagoger och rektorer på skolorna, samt till föräldrar till skolungdomar, som vill hjälpa barnen att hitta gnistan i lärandet igen. Används med fördel tillsammans med Motivationsboxen för skoltrötta, som finns på kreativinsikt.se.

Vi vet att man lär sig bättre när man har roligt, när man verkligen vill ta in ny kunskap och känner sig stark. Ändå handlar mycket i skolan idag om bedömningar och utvärderingar.

Madeleine Åsbrink, mamma till två skoltrötta tonåringar, som också arbetar med motivationsfrågor gentemot företagsledningar, ilsknade till och bestämde sig för att skriva en bok för tonåringar om inre drivkrafter och motivation, och göra en motivationsbox för skoltrötta. Ett paket, som tillsammans blir ett fantastiskt hjälpmedel för skolungdomar som tappat lusten.

Materialet hämtar inspiration från metoden Appreciative Inquiry, där man bygger på styrkorna och det som fungerar, istället för att fokusera på problemen och det som inte fungerar.

– Jag vill att boken och boxen ska vara ett stöd för att hitta sin egen glädje och vilja att lära, att förstå varför man går i skolan, och att stärka självkänslan, säger Madeleine. Skolan både kan och ska vara ett steg mot att nå sina drömmar.

Ungdomarna får också hjälp att förstå vilken lärstil som passar dem bäst, och hur de kan vara sitt eget bästa stöd, så att de mår bra och orkar allt de vill göra.

– Det är så många unga idag som gör saker för att vara andra till lags, säger Carina, lärare på Norrbergsskolan i Vaxholm. Det är så viktigt för självkänslan och för det egna jaget att få utvecklas och att lyssna till sin egen röst. Att fundera över vad JAG vill. Där tror jag det här motivationspaketet för skoltrötta kan ha stor betydelse. Även för icke skoltrötta, men ändå sökande tonåringar. Det är utmärkt utformat med enkla frågor som kan få stora tankar att sättas igång.

Materialet är också intressant för föräldrar som vill kunna vara ett stöd för sina ungdomar i att stärka självkänslan, våga säga nej, och stå upp för sig själva och sina drömmar.

Inbunden med rund rygg, och färgtryck på alla sidor. Måtten är 15,5 x 15,5 x 1,3 cm och boken har 80 sidor av närproducerat PEFC-märkt papper.

ISBN 978-91-87497-00-1

Författare: Madeleine Åsbrink. Grafisk formgivning: Carolina Gårdheim och Bobbie Miltcheva.

Vem är Madeleine?
Madeleine har arbetat som terapeut under drygt tio år. Hon är en professionell och inspirerande föreläsare och hon har tidigare givit ut fyra böcker om personlig utveckling. Skolor som är intresserade kan anlita Madeleine för föreläsningar på temat. Läs mer på dininspirationskalla.se.

Tips!
Till boken finns en låda med 44 kort med positivt ställda frågor, som hjälper dig att hitta motivationen, självkänslan och lusten och glädjen i skolarbetet. Motivationsboxen för skoltrötta hittar du på kreativinsikt.se.

Är du lärare och intresserad av en Lärarhandledning till materialet?
Madeleine har även tagit fram en Lärarhandledning för de skolor som är intresserade av Motivations-paketet, ett kompendium på 35 sidor i fyrfärg som beskriver Madeleines modell om inre drivkrafter och motivation på ett enkelt och utförligt sätt. Kompendiet innehåller också tio detaljerade lektionsplaneringar med olika övningar där eleverna använder sig av Lilla motivationsboken för skoltrötta och Motivationsboxen för skoltrötta. Kompendiet hittar du på dininspirationskalla.se.