Bläddra

Liv i rymden

Kategorier: Barn och ungdom: naturkunskap Barn och ungdom: rymden Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom

Liv i rymden

Kategorier: Barn och ungdom: naturkunskap Barn och ungdom: rymden Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom
Köp här
I alla tider har människor undrat om det finns liv i rymden. Lever det någon på andra planeter eller i andra solsystem? Den här boken handlar om olika försök att ta kontakt med rymdvarelser. Än i dag är meddelanden på väg ut i universum med bilder och ljud från jorden. Kanske kommer vi en dag att få svar!

Böckerna i serien Fantastiska upptäckter handlar om verkliga människor som har vågat drömma, ifrågasätta, experimentera och testa nya idéer. Läsaren får i serien bekanta sig med vetenskapsmän, uppfinnare, forskare, upptäcktsresande, konstnärer och helt vanliga människor som har gjort fantastiska upptäckter. Vetenskap och historia kombineras med spännande berättelser som uppmuntrar läsarens nyfikenhet och tänkande.

Texten är berättande och språket är lättläst med korta meningar och enkla ord. Till de svårare ord som förekommer finns ordförklaringar. Alla böckerna är rikt illustrerade av Joachim Sneyers, och de uttrycksfulla färgbilderna förstärker texten och stöttar läsförståelsen.

Författaren Jan Leyssens är född år 1987 och beskriver sig som designer, entreprenör och drömmare. Han har två barn som han gärna berättar allt möjligt för om världen och universum. Flera av hans berättelser om spännande upptäckter har blivit till böcker.

Sagt om Fantastiska upptäckter - Nordpolen:
En briljant bok för vetgiriga barn i mellanåldern.
Maj-Britt Claesson, BTJ

Sagt om Fantastiska upptäckter - Dinosaurier:
För läsare med nyväckt intresse för detta stora och fantasieggande ämne blir den lättillgängliga och informativa berättelsen i Dinosaurier en liten guldgruva.
Eva E:Son Fransson, BTJ