Bläddra

Liv och Isbjörn

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt

Liv och Isbjörn

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
Köp här
Liv, en äventyrlig själ, smiter från gårdsarbetet för att vara med sina små vänner i skogen. Plötsligt står hon öga mot öga med en imponerande vit björn, Isbjörnskungen. Samtidigt lider en olycklig drottning i fjärran över ett förfallande rike, där hon har kastat en förbannelse över både Isbjörnskungen och naturen. När Liv och björnens öden korsas, måste Liv kämpa mot ondskan för att rädda Isbjörnskungen, kärleken och hela världen.

När författaren Maja Lunde och illustratören Hans Jørgen Sandnes tillsammans tar sig an en av Norges mest älskade folksagor uppstår ren magi!

Maja Lunde har skrivit flera barnböcker och romaner för vuxna. Hon är känd för att skapa engagerande och tankeväckande berättelser som ofta fokuserar på natur, miljö och mänskliga relationer. Hennes verk har översatts till flera språk och har fått stor uppmärksamhet både i litterära kretsar och från allmänheten.

Hans Jørgen Sandnes är en välkänd illustratör, animatör, filmregissör och serietecknare som bor i Sandefjord. Han har bland annat illustrerat Norges mest populära bokserie för barn, Dubbeldeckarna (Bonnier Carlsen), som är skriven av Jørn Lier Horst. På Nypon förlag har han tidigare utkommit med serien Krypto, som är Sandnes författardebut och har nominerats till norska Kulturdepartementets debutantpris för barn- och ungdomslitteratur.Sagt om Liv och Isbjörn:

Filosofisk sagoskimrande ekolitteratur om en natur i obalans.

Alexandra Sundqvist, DN, 16/3, 2024