Bläddra

Love, flytten och smällen

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Love, flytten och smällen

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

"Det var en varm septemberdag, och vi höll på att flytta in i en lägenhet, i ett gult stenhus, i en stor stad.    - Titta här då! sa pappa och tog fyra fulla papperskassar i varje hand. Världens starkaste pappa.    En bil tutade. Sedan kom ljuden, bildäck som skrek, och dunsen när pappas kropp slog i gatan ..."

Loves pappa hamnar på sjukhus och Love får klara sig rätt mycket själv eftersom mamma måste vara hos pappa. Han blir kompis med Rune som har verkstaden nere på hörnan och Sigge och Lale som bor i kvarteret och som går i hans klass i skolan.

En spännande och inkännande beskrivning om hur det kan var för ett lågstadiebarn att klara sin vardag på egen hand i en ny omgivning. Humor, relationsspel och svart allvar samsas sida vid sida. Helt enkelt en toppenbra bok för barn mellan lättläsnings- och slukaråldern! Livfullt och innerligt illustrerad i svartvitt av Filippa Widlund, med bilder på alla uppslag. Boken ingår i vår "Mer att läsa-serie".

Författaren Eva Funck är mest känd för sina barnteaterföreställningar och bilderböcker om Hönapöna, Björnes magasin och från Sommarplåster och Vinterplåster i  SVT:s Bolibompa. Här kommer hon för första gången ut med en kapitelbok.