Bläddra

Lyckans verktyg : en vetenskaplig guide till lycka

Lyckans verktyg : en vetenskaplig guide till lycka

Köp här
Om jag gick ner i vikt, träffade en fantastisk man, fick barn, köpte en ny bil och vann en miljon, visst skulle jag bli lyckligare då?

Det stämmer, men bara lite lyckligare en kort tid och inte mycket lyckligare på lång sikt.

Sonja Lyubomirsky har under många år forskat på vad som verkligen gör oss lyckliga. Hennes grundtes är att 50 procent av vår förmåga till lycka är genetiskt bestämd (vi föds med en viss grundnivå eller bas för lycka), 10 procent beror på omständigheter och slump (partner, ekonomi etcetera) och 40 procent kan man påverka själv.

Det här är både en självhjälpsbok och en populärvetenskaplig presentation av den senaste lyckoforskningen. Boken innehåller ett flertal frågeformulär och ger genomgående konkreta förslag på vad du kan göra för att bli lyckligare.

Sonja Lyubomirsky är professor i psykologi vid UCLA, Riverside. Hon har tidigare studerat vid Harvard och doktorerade i socialpsykologi vid Stanforduniversitetet. Sonja Lyubomirsky har länge varit en av de ledande inom forskningen kring vad som gör människor lyckliga. I Lyckans verktyg sammanfattar hon lättillgängligt och pedagogiskt sin egen och andras forskning i ämnet.

Originaltitel: The how of happiness: A scientific approach to getting the life you want

Översättning Johan Nilsson

"Sonya Lyubomirsky skiljer sig från de flesta självhjälpsböcker på åtminstone tre punkter. För det första, hon är forskare och har själv gjort pionjärinsatser på området. För det andra, hon har ett ledigt och elegant språk. För det tredje, hon ger praktiska förslag till hur vi kan förbättra våra liv som också är lätta att följa."

                                                                 

Mihaly Csikszentmihalyi, författare till Flow.