Bläddra

Magikerns port

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: fantasy och magisk realism
Köp här

Magikerns port

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: fantasy och magisk realism
Köp här

I ett London styrt av magiker har Nathaniel snabbt klättrat i karriären och hotas ständigt av avundsjuka kollegor. Han utnyttjar hänsynslöst sin slav, djinnen Bartimaeus, för att hålla sig kvar i maktens centrum. Trots detta hyser de en motvillig respekt för varandra, och det får en avgörande betydelse för hela mänsklighetens öde när omständigheterna tvingar dem att samarbeta för sista gången. De har tidigare lyckats övervinna ränksmidande magiker, en mäktig demon drabbad av galenskap och en väldig Golem. Nu dras de in i en desperat kamp ur totalt underläge mot en fiende som hämtad ur deras värsta mardrömmar. Några ytterst kraftfulla demoner har med list lyckats ta makten från magikerna. Hämndlystna efter årtusenden av slaveri släpper de loss en överväldigande flod av magisk terror över London. Nathaniel och Bartimaeus enda chans är en ytterst riskabel metod de måste använda Magikerns Port!

Strouds böcker kan beskrivas som allegori på politisk stormakt. Det handlar om krafter som verkar kring koncentrerad makt och utnyttjar den för egenintresse eller the greater good, och där det inte är självklart vilket som utmynnar i det bra eller dåliga resultatet. Det är intelligent, satiriskt och rafflande.

Tredje och sista delen om färgstarke djinnen Bartimaeus som roat läsare i närmare fyrtio länder med bitande ironi, humor och halsbrytande äventyr.

  • Både del 1 och 2, Amuletten från Samarkand och Golems öga, utsågs till månadens fantay i SF-bokhandelns webbtidskrift Fantazinet 2003/12 resp 2005/4.
  • Serien riktar sig till fantasyintresserade i alla åldrar som gärna hittar något nytt i floden av quests och kamp mellan gott och ont.
  • Amuletten från Samarkand har sålt i närmare två miljoner exemplar världen över. Böckerna finns utgivna på 40 språk!
  • Miramax har köpt filmrättigheterna och engagerat Anthony Minghella (Den engelske patienten och The talanted mr Ripley) som regissör. OBS att det är klart att filmen blir av, bara inte när.
  • Översättning Jörgen Peterzén

    Ålder: Fantasypublik i alla åldrar