Bläddra

Mahognyögat : Landet innanför 2

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Mahognyögat : Landet innanför 2

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här
Nu i vår nya serie 8-12!

Fantasyserien Landet Innanför har blivit en riktig hit. Hittills har de olika delarna sålt i ca 60 000 ex. Med sina spännande äventyr är böckerna riktiga bladvändare - helt enkelt svensk fantasy när den är som bäst!

Maud Mangold har lyckats fånga trolls, älvors, jättars, häxors och tomtars väsen. Precis utanför den lätt igenkännbara svenska verkligheten ligger en fascinerande sagovärld. Men det handlar om mer än bara äventyr. Här finns barn som är lätta att identifiera sig med och inte minst de eviga frågorna om ont och gott.

Sagt om Maud Mangolds böcker:
"Maud Mangold förvaltar ett sagoarv, tar upp samtida problem på ett intressant och trovärdigt vis, och skapar en egen värld där de spännande äventyren är precis lagom tryfferade med känslosamhet och idealism. Det är sympatiskt, medryckande och oerhört skickligt gjort."
Göterborgsposten

"En fantasyintresserad läsare har många underhållande sidors läsande att se fram emot."
BTJ

"Lika delar humor och spänning vävde ihop en historia som fick mig att smyga undan för att få läsa ifred tills boken var slut . "
Hemmets Veckotidning

Maud Mangold, född 1954, är bosatt utanför Alingsås. Hon har tidigare varit verksam som forskare och lärare på Vårdhögskolan i Göteborg, men är numera författare på heltid.

Böckerna om Landet Innanför:
Glaspärleresan
Mahognyögat
Kopparnyckeln
Kristallballongen
Fågelhjärtat

Läsarålder: 8-12 år