Bläddra

Maj-Britt, Mars-Britt och mopsen Muntermor

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt

Maj-Britt, Mars-Britt och mopsen Muntermor

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
Köp här
Sommarlovet är äntligen över och Maj-Britt är överlycklig. Nya kompisen Mars-Britt ska nämligen börja i samma klass. Men i skolan blir inget som Maj-Britt tänkt sig. Mars-Britt skapar uppror redan första dagen och på fotbollsplanen är hon VBFMHTÅ (världens bästa fotbollsspelare med hänsyn till ålder). Maj-Britt blir rädd att förlora sin bästa vän, men är tuffare än man kan tro. Mitt i allt får hon dessutom en annan speciell vän - en pytteliten mopsvalp som bara måste få bo kvar hos Maj-Britt!

Maj-Britt, Mars-Britt och mopsen Muntermor är den andra boken om Maj-Britt och Mars-Britt - bästisarna som är varandras raka motsatser. Det är en kapitelbok fylld av lustigheter, spänning och även allvarliga delar. Maj-Britt, Mars-Britt och mopsen Muntermor passar perfekt för högläsning men innehåller också färgglada och roliga illustrationer.

Anne Holt är en av Skandinaviens bäst säljande deckarförfattare som nu även debuterat och hyllats som barnboksförfattare. Bokserien om Maj-Britt och Mars-Britt har Anne Holt skrivit tillsammans med sin illustrerande syssling - som även hon heter Anne Holt!

"Böckerna innehåller en härlig värme och en avslappnad attityd. Man skrattar och måste bara älska den där mesiga Maj-Britt och den där Mars-Britt som är så härligt fördomsfri och gör vad som faller henne in."
Hanna Modigh Glansholm, LitteraturMagazinet

"Riktigt bra bok om vänskap, förväntningar och att alla faktiskt är bra på någonting. Det är roligt att en försiktig och blyg tjej får vara hjälte, alla kan ju liksom inte vara Pippi Långstrump-typen."
Bokbästisarna

"Skillnaderna ger liv åt en annars traditionell berättelse, där vuxna är (...), där de dramatiska topparna portioneras jämnt ut, där de snälla barnen är modiga och det dåliga bara dåligt. Att det också dyker upp en valp, är populärt hos de yngre läsarna."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet