Bläddra

Måla i akvarell : inspiration, teknik, material

Kategorier: Akvarellmålning Konst Konstformer Målarkonst

Måla i akvarell : inspiration, teknik, material

Kategorier: Akvarellmålning Konst Konstformer Målarkonst
Köp här

Denna bok vänder sig både till nybörjaren och till den mer erfarna akvarellisten med allt från handfasta tips vad gäller val av papper, färg och pensel till insiktsfulla råd om komposition, motivval och arbetsgång. Men framförallt är detta en bok att inspireras av! Den lockar till att utforska de unika egenskaperna hos akvarellfärgen, som med rätt kunskap blir en bärande del av det konstnärliga uttrycket.

Boken rymmer en rik mängd av konstnärens egna målningar där allt han beskriver i ord tydligt illustreras på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Kapitel om preparering av papper, val av pensel, blandning av färg, komposition, proportioner, vinklar och perspektiv ger grunderna för nybörjaren men också fördjupning för den som målat tidigare. Ett kapitel visar hur en målning växer fram steg för steg, en fascinerande process!

Författaren Håkan Groop, mångårig och uppskattad kursledare i akvarellmålning, bjuder generöst på egna målningar och oumbärliga egna knep för att få ut det mesta ur akvarellmåleriet, på ett konstnärligt såväl som personligt plan.