Bläddra

Mamma vill inte gå till dagis

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år

Mamma vill inte gå till dagis

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
När mamma vaknar en dag säger Kingen att det är mamma som ska till dagis. Inte han. Du ska ha de här kläderna, annars fryser du. säger Kingen. Jag vill inte gå till dagis, säger mamma, jag vill gå till jobbet. Vi går till dagis ändå, säger Kingen. Det är härligt att göra lite som man vill. När Kingen har lämnat mamma får han köra grävskopa och leka i parken hur länge som helst. Men så kommer han på att han måste handla mat och städa och ... var är lillasyster förresten? Den första boken om Kingen, en kille som är säker på att allt är möjligt.

Om författaren
Patricia Arnolds, född 1977, är till vardags analytiker på Polisen och har en magister i freds- och konfliktkunskap. Hon har tidigare arbetat som väktare, säkerhetskonsult och kriminalvårdare och bor i Stockholm med man och två barn. Idén till figuren Kingen fick hon av sin egen son i en lek när han var nyss fyllda tre. "Han har alltid varit övertygad om att han kan allt och klarar allt, en inställning som ofta vänder upp och ner på tillvaron." "Mamma vill inte gå till dagis" är Patricia Arnolds debut som barnboksförfattare.

Om illustratören
Matilda Salmén är en etablerad barnboksillustratör som tidigare har illustrerat bland andra Helena Östlunds Joy-böcker och lågstadieböckerna om Petter av Eva Brenckert.