Bläddra

Män utan nåd : i rättvisans tjänst – fall 1

Kategorier: Deckare Skönlitteratur

Män utan nåd : i rättvisans tjänst – fall 1

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Män utan nåd är författarnas första kriminalroman om advokaterna som arbetar i rättvisans tjänst på byrån Feldt & Partners. Verklighetens Reza Amani, huvudpersonen, var dömd för mord på sin fru och intagen på Tidaholmsanstalten, ska utvisas till Iran.

Feldt & Partners är advokatfirman som åtar sig att hjälpa Reza Amani att stoppa utvisningen. Men advokatbyrån får mäktiga personer emot sig människor som är beredda att göra allt för att få utvisningen genomförd. Advokat John Eric Feldt och hans medarbetare hotas till livet, men vägrar släppa fallet. Deras kamp för Reza Amanis liv leder dem närmare och närmare den brutala makten.

Män utan nåd är en kriminalroman baserad på ett verkligt fall. Diarienummer och beslutsformuleringar är hämtade direkt från verklighetens dokument hos svenska och europeiska myndigheter. Boken är en uppgörelse med ett Sverige där mänskliga rättigheter inte respekteras. Den konfronterar läsaren med en verklighet som svenska myndigheter vill hemlighålla.

Ricard A. R. Nilsson, född 1976, är uppvuxen i Kristianstad och Los Angeles. Han dömdes år 2000 till livstids fängelse för mord. Under sitt straff har han bland annat läst in en magisterexamen i psykologi och deltagit flitigt i TV-, radio- och tidningsdebatter om kriminalvård.

Pierre D. Larancuent, född 1981, är uppvuxen i Göteborg. Han dömdes år 2004 till 14 års fängelse för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Under anstaltstiden har han läst in en högskoleexamen i såväl historia som sociologi. Han är nu avliden.