Bläddra

Mariettes testamente

Kategorier: Deckare Mysdeckare Skönlitteratur
Köp här

Mariettes testamente

Kategorier: Deckare Mysdeckare Skönlitteratur
Köp här
Den mycket förmögna och ålderstigna Mariette Drittel har för avsikt att förnya sitt bortkomna testamente. Samma dag som en advokat ska hjälpa Mariette att upprätta det nya testamentet råkar han ut för en mycket allvarlig olycka.


Poliskommassiarie Sören Stadigh kan tyvärr inte ta sig an utredningen då han accepterat ett vikariat i Visby under sommaren.


I samma veva ger sig Severin C. Brattenskiöld, Erik Gyllenberg och landshövdingen iväg för att delta i segeltävlingen Gotland runt med allt vad det kan innebära.


På Gotland finns spår till Mariettes försvunna testamente. Något som intresserar såväl kommissarie Stadigh som Sverin C. Brattenskiöld och inte minst Frida, direktör Gyllenbergs hushållerska.


Följ denna rafflande, underhållande och färgstarka historia som bland annat utspelar sig, under Almedalsveckan, i välkända deckarmiljöer på Gotland men också i Aroshamn.Boken utspelar sig i välkända deckarmiljöer på Gotland men också i Aroshamn.


Boken är kryddad med humoristiska beskrivningar av aktuella företeelser i det svenska samhället av idag.

Om Aron Olnafors tidigare böcker:

"Se här en riktig pärla. En pusseldeckare av den gamla hederliga skolan i härlig Balderson-stil och med en mycket stor glimt i ögat" Tidskriften senioren

"...obeskrivligt underhållande och redan nu en svensk litteraturklassiker" vlt

"Det är verkligen glädjande att det fortfarande finns några få här i landet som vill, vågar och kan skriva genuint underhållande deckare, utan att ge avkall på intrigen och miljöförankringen" Ulf Durling, författare och ledamot av Svenska Deckarakademin