Bläddra

Marta sover

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers
Köp här

Marta sover

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers
Köp här
"Väldigt smart spänning med oväntade vändningar. Bland det bästa jag läst i år!"
Mattias Edvardsson om Romy Hausmanns debutbok Älskade barn

”Ett skakande, originellt och fascinerande verk. Det går inte att sluta läsa.”
David Baldacci om Älskade barn

Marta sover är precis lika storartad som Älskade barn. Romy Hausmann är ett namn inom deckargenren som man verkligen måste lägga på minnet!”
WDR

För många år sedan dömdes Nadja för ett fruktansvärt brott och efter sin frigivning önskar hon sig inget annat än att leva ett helt vanligt liv.

Men sedan sker det ett mord och ett ensligt hus på landsbygden blir skådeplatsen för en bisarr lek. Nadjas förflutna gör henne till det perfekta offret. Och till den perfekta mördaren...

Marta sover är en psykologisk thriller som kryper in under huden på läsaren. En bok om skuld och hämnd – och frågan om en förbrytare någonsin kan bli fri igen.

Romy Hausmann föddes i Östtyskland 1981 och blev som 24-åring redaktionschef för en tv-station i München. När hennes son föddes valde hon att istället arbeta som frilans inom tv. Genom sitt arbete har hon träffat en mängd olika personer vars berättelser hon förmedlat: historier om våld i hemmet, somaliska flyktingar och försummade barn.

Romy Hausmann bor tillsammans med sin familj i en liten stuga i skogen i närheten av Stuttgart. Marta sover är uppföljaren till Älskade barn, som var hennes första bok. Den blev en stor succé i hemlandet med topplaceringar på bästsäljarlistorna under lång tid.