Bläddra

Masken

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år

Masken

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
Mina damer och herrar, låt oss presentera: Masken!

Masken är ett enda långt matsmältningsrör med muskler utanpå. Äcklig? Javisst, men inte bara!

I bilderboken Masken får vi femåringen veta mer om ett djur som levt mitt i bland oss i över 120 miljoner år. På ett humoristiskt men likväl korrekt sätt, lär vi känna masken. Visste du till exempel att det finns maskar som kan bli 35 meter långa?

På barns nivå presenterar den prisbelönta kanadensiska författaren och illustratören Elise Gravel fakta som barn kan relatera till sin egen vardag.

Missa inte heller Flugan av Elise Gravel!

Röster om Masken:

"Det är omöjligt att inte lägga sig på knä i trädgårdslandet och studera daggmasken närmare efter att ha läst "Masken" - och det är omöjligt att inte le mot den."
Erika Wallman, LitteraturMagazinet

"Elise Gravels böcker är en ny bekantskap jag är glad att ha gjort. Illustrationerna är fina i sina matta färger. Humorn i bilderna och texten fungerar bra och balanserar upp det äckliga. Det är kluriga och spännande fakta."
Sofia, Flaskposten

"I de här två böckerna får vi på ett roligt och pedagogiskt sätt närma oss och få kunskap och masken och flugan. Det är en äcklig men korrekt värld som visas, och det är både spännande och fascinerande."
Cecilia Fridén, Jönköpings-Posten

"Roligt, spexigt och charmigt förmedlas en attityd som inte är kärlek utan respekt och insikt. Även den som är liten och ful har rätt att finnas."
Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning