Bläddra

Mina resor med Diana

Kategorier: Biografi: allmänt Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Köp här

Mina resor med Diana

Kategorier: Biografi: allmänt Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Köp här

"Hon var strålande vacker, rik som ett troll, bortskämd som få, möjligen en smula korkad och Englands blivande drottning.           Hon förekom dagligen i medierna i flera decennier. Var man journalist under hennes era, då följde man henne extra noga och i alla fall jag skrev den ena artikeln efter den andra om henne. För att det var roligt att få småskvallra om en sådan som hon, för att hon var så osannolik, så ouppnåelig, så bortom vardagen. Men sen vände det plötsligt. Sen rämnade fasaden. Sen tillät hon sig att bryta mot varenda prinsessregel, att berätta allt för oss om hur hon egentligen hade det. Om ätstörningarna och maken som bedrog henne, om älskaren som svek och om hovintrigerna, om att ha varit ett mycket oönskat barn och om att hon ville något mer. Plötsligt hade vi något gemensamt. Ni och Diana, jag och Diana.           Hon var labil och oberäknelig, naiv och varmhjärtad. Och hon var modig. Mot alla odds blev glitterprinsessan en förebild som inte lär förblekna på länge.           Om henne har jag skrivit, rest i hennes spår. Jämfört våra liv."

I april åker Cecilia Hagen till England för att rapportera från prins Charles och Camilla Parker Bowles bröllop. I Mina resor med Diana fortsätter hon sina strövtåg i den engelska överklassen i en högst personlig betraktelse om prinsessan Diana: det liv hon levde, hur hon blev som hon blev, människorna runt henne, Charles, barnen, älskarna, vännerna. Och om kungahuset, dagens och tidigare generationers. Om skilsmässan, otroheten, förnedringen.           Men det är också en berättelse om Cecilia Hagen själv;  fler kopplingar mellan de två kan skönjas än man kanske från början anar!

Cecilia Hagen utkom 2002 med den kritikerrosade De osannolika systrarna Mitford  om vilken pressen skrev: Välformulerad, påläst och entusiastisk. Svenska DagbladetCecilia Hagen skriver lätt och roligt en utmärkt introduktionsbok Sydsvenska DagbladetBoken är lättsam och humoristisk. Men framför allt ger den en märklig känsla av närvaro Det hela är mycket skickligt gjort. Helsingborgs DagbladHagen spelar skickligt på sina läsares anglofila strängar och ger på så vis en utmärkt introduktion till Mitfordland Dagens Nyheter