Bläddra

Monica Magnus 1966

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Monica Magnus 1966

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Kom nu Monica, det är dags att åka.

Året är 1965. Det är lördag och i våningen ovanför Arvidssons rör i Uppsala ligger röken tät och golvet är täckt av utspilld öl. I mitten av vardagsrummet går Monica och plockar tomma vinflaskor och önskar att alla kunde gå hem. Hon är fjorton år gammal och redan trött på allt sin pojkvän Janne som har samma fest varje helg, sina omogna klasskamrater som inte förstår henne och en mamma som vägrar låta henne växa upp.

När den åtta år äldre Magnus dyker upp förändras allt. Han är snygg, smart och oberäknelig. Han får henne att känna sig vid liv och behandlar henne inte som ett barn. Med en enda mening drar han upp henne till ytan och tvingar henne att göra ett val. Det är ett val som ställer mor mot dotter i en kamp som kommer att eka genom decennierna.

Monica Magnus 1966 är en gripande generationsroman om den stora kärleken, och hur den kan riskera att bränna sönder allt i sin väg. Med 60-talets Uppsala som bakgrund skildras här den sanna berättelsen om Monica och Magnus. På smärtsamt vacker prosa berättar Ulrika Ewerman om den såriga relationen mellan mor och dotter och två personer som inte kan hålla sig flytande utan varandra.