Bläddra

Mördarens son

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Mördarens son

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

En kvinna blir brutalt knivhuggen till döds i sitt exklusiva men avlägset belägna hem i Lincolnshire Fens myrmarker.

Kort efter upptäckten av den knivmördade kvinnan dyker en märklig man vid namn Daniel Kinder upp på den lokala polisstationen i Lincolnshire Fens och erkänner mordet. Men kriminalkommissarie Rowan Jackman och inspektör Marie Evans är skeptiska, de har svårt att tro att den lite udda unge mannen är skyldig. Daniel minns inget från de första fem åren av sitt liv, han är adopterad och besatt av att ta reda på vem hans biologiska mor egentligen var. Hans erkännande går inte att verifiera, och polisen blir tvungen att släppa honom.

Inom loppet av några dagar följer flera mord i området - och Daniel Kinder är spårlöst försvunnen. Vem är han egentligen och finns det några kopplingar mellan mordet i den fina villan och det brutala mordet på ett landbrukarpar som skedde i trakten för mer än tjugo år sedan?           

JOY ELLIS är författare till tre populära deckarserier. Hon bor tillsammans med sin fru, som länge arbetade som högt uppsatt polis, och ett helt gäng springerspaniels i Lincolnshire i England, där alla hennes böcker också utspelar sig. Innan hon på uppmaning av Sue Townsend, som hon gick en skrivarkurs för, sadlade om till författaryrket jobbade Ellis i många år som florist.  

Mördarens son är den första boken i serien med kriminalarna Rowan Jackman och Marie Evans som huvudpersoner.

Joy Ellis böcker har sålt i sammanlagt drygt två miljoner exemplar över hela världen.

 

"Ellis har fått ihop ett bra persongalleri och det ärbara att vänta in nästa bok."
Björn G Stenberg, UNT