Bläddra

Mordet på Olof Palme – Dokumentär serieroman

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Tecknade romaner, serier och skämtteckningar

Mordet på Olof Palme – Dokumentär serieroman

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Tecknade romaner, serier och skämtteckningar
Köp här
Mordet på Olof Palme är en imponerande och spännande dokumentär serieroman med fantastiska illustrationer i färg som visar vad som hände dagen då Olof Palme blev mördad.

Olof Palme var Sveriges statsminister 1969–1976 och 1982–1986. Den 28 februari 1986 blev Olof skjuten till döds på öppen gata i Stockholm. Mordet var länge ett olöst mysterium som plågade Sverige. Men på en presskonferens den 10 juni 2020 pekade Polisens Palmeutredning ut Stig Engström (Skandiamannen) som Olof Palmes mördare. De lämnade dock ingen redogörelse för hur mordet på Olof Palme gick till. I denna serieroman visas utförligt vad som hände dagen då statsministern blev mördad samt hur Stig Engström planerade och utförde mordet.

Mordlösningen är framtagen av Joaquim Weibull baserad på förhörsprotokollen från Polisens utredning av Palmemordet. Mordlösningen skickades in till Polisens Palmeutredning i juni 2018, dvs två år innan Palmeutredningen avslutades.

Seriedelen av boken (75 sidor) bygger på den uppskattade animerade kortfilmen Mordet på Olof Palme som har vunnit priser på filmfestivaler runt om i världen. I boken ingår även 30 sidor bevis och förtydliganden av mordlösningen i en fristående textdel med illustrationer.