Bläddra

More Fire : roman

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

More Fire : roman

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Karolina Ramqvists första roman utspelar sig i Jamaica, där huvudpersonen har blivit kvar i en absurd känsla av frihet och tvång. Hon vet att hon är turist, och hon vet att hennes frihet är lånad eller stulen. Men landet där slavhandeln en gång hade sitt starkaste fäste öppnar hennes ögon och hennes sinnen. Hon börjar förstå att kolonialismens historia också är hennes egen. Begäret att veta och handla växer sig starkare. Hon måste leva sitt uppror. I en kärlekshistoria med en ung man ställs allt på sin spets.

More Fire är en berättelse om våld, sex och kärlek på gränsen mellan den första och den tredje världen. Det är en roman om längtan till något annat och om att vara eller inte vara fri, om att kunna eller inte kunna välja.

Karolina Ramqvist, född 1976, har tidigare kommit ut med essäboken När svenska pojkar började dansa (1997) och medverkat i Fittstim (1999). Hennes texter publiceras regelbundet i bland annat Dagens Nyheter, Arena och Bleck.

Pressröster:

»More fire är tillräckligt välresearchad för att meritera sig för ett folkbildarpris«
Björn Wiman, Expressen

»Ramqvist har en iakttagelseförmåga som heter duga och hon levererar utan att peka, utan att analysera och förklara vad som är rätt och fel. Hon berättar, det handlar både om henne själv och någonting som är oändligt mycket större, och hon gör det fängslande och engagerande.«
Rebecka Gunnarsson, Borås Tidning