Bläddra

Mulan : en polisroman

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Mulan : en polisroman

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här I Mulan återknyter läsaren bekantskapen med kriminalinspektörerna Kenneth Klintman och Lisa Norén vid Uppsalapolisens krimjour. Den är en fristående fortsättning på de tidigare böckerna Den Tredje Mannen och Den Döende Radiomannen. 


Berättelsen startar med ett brutalt mord på en polis inne på Akademibokhandeln i Uppsala. Ett mord genomfört av en ovanligt ung förövare – en Mula. Det hela utspelas någon gång runt åren 2013 och 2014 och då låg Lundequistska bokhandeln (idag Akademibokhandeln) fortfarande i Forumgallerian, idag hittar man den på Stora Torget. 


Mulan är en ren skröna, även om del personer förekommer i boken med sina riktiga namn, i sina verkliga ämbeten och roller. Andra likheter med verkliga personer är naturligtvis oavsiktliga. Författaren bjuder som vanligt in läsaren i Uppsalapolisens vardag och i ett realistiskt beskrivet polisarbete. Olika händelser som beskrivs i boken kan emellertid ha inträffat även i verkligheten och flertalet platser är autentiska. Den rättsliga hanteringen i tingsrätt och hovrätt bygger i viss utsträckning på hur det gick till i ett verkligt kriminalfall.