Bläddra

Musse

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker med mycket text Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Musse

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker med mycket text Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
"De naivistiska illustrationerna är helt kongeniala. ... Musse är en varm och vänlig historia, genomstrålad av stilla humor. En pärla signerad författaren och illustratören Eva Lindström!"
Svante Svärd, BTJ

"Tillsammans med Eva Lindströms säregna illustrationer en liten historia om något stort. Det vi kallar kärlek."
EÅ, Norrbottens-Kuriren

OM KÄRLEKEN TILL EN HUND

Får jag gå ut med Musse? frågar jag och det får jag alltid.
Vi går iväg, det går långsamt, Musse går i snigelfart. Han stannar vid stolpar och staket, han nosar länge och tittar upp på mej ibland och då brukar jag säja nåt.
Jag kanske säger lilla gubben med en speciellt snäll röst som jag aldrig har annars.

Bilderbokens jag älskar Musse. Trots att han går i snigelfart. Och trots att han äter upp hela matsäcken själv. Eva Lindströms oefterhärmliga humor skiner i hundpromenaden och i kärleken till en gammal och tjockhund, med öron tunna som pannkakor.

Musse är Eva Lindströms berättelse från TV-serien Tripp, Trapp, Träd.

"Storartad i all sin förtätade litenhet"
Göteborgs-Posten, Sara Arvidsson

"Det är en varm och rörande bok som tål att läsas många gånger. Musses och barnets ansiktsuttryck suger in läsaren i det lilla vardagsäventyret och Lindström förmedlar starkt betydelsen av denna stund."
Smålandsposten

"Färgskalan är mild med en del murrigare inslag. Naturen förstärker känslorna och spännande vinklar driver på berättelsen. Texten är ganska rak, men lämnar ändå utrymme åt funderingar och formar jaget till en omtänksam och tänkande karaktär."
Blekinge Läns Tidning

"Lindströms historia är ljus och rolig hela vägen igenom - och avslutas med ett hugg i hjärtat ... Lindström tecknar barnsliga figurer med blyertspenna och färglägger dem med mjuka nyanser av varm orange och lövgrön."
Publishers Weekly