Bläddra

När vänskapen skälver

Kategorier: Episk fantasy Fantasy Humoristisk fantasy Skönlitteratur

När vänskapen skälver

Kategorier: Episk fantasy Fantasy Humoristisk fantasy Skönlitteratur
Köp här

Om Boken

Det sägs att tiden existerar för att inte allting ska hända samtidigt och att världen existerar för att inte allting ska hända i Targeille.

Anne Durmont ansåg att gudarna som gjort den beställningen hade blivit grundlurade. Som framgångsrik forskare vid Targeilles anrika magiakademi förbereder hon sig nu för sin livs strid. En tidigare okänd magiker är lös i tidens väv och riskerar att kollapsa hela deras tidslinje. Hon hoppas kunna lura in honom i en fälla, men till vilket pris?

Samtidigt jäser det i gruvorna hos det fattiga ofolket: orcher och fattiga som utnyttjas hårt av stadens allt rikare borgare och adel. I en stad och ett land där uppror hör till normen är det ingen som höjer ett ögonbryn över sakernas tillstånd. Men om upproret blir av, kommer det att bli annorlunda den här gången? Vem tjänar i så fall på det?

Hit kommer Räven och Vargen, utsända av Skogsrådet i norra Burgheim. Men förstår de verkligen vad deras uppdrag är och vad det kommer att kosta?

Om huvudpersonerna

Rhovan kostades som ung på en utbildning och han blev snart en effektiv operatör i det Viratsiska handelshusets underjordiska gren för handel med magiska föremål. Men det var länge sedan nu. Efter ett katastrofalt missförstånd tvingades han fly och höll på att gå under, ensam och jagad.

Rhevenil, felven, rävalven som väckte förundran vart hon gick, räddade hans liv då för många år sedan, och han hennes. Hon lärde honom överleva i skogen och tillsammans blev de skogsrådets första agenter.

Han hade med sin strategiska och taktiska träning snabbt funnit sig tillrätta i sin nya roll. Hennes omedelbara närvaro och känsla för situationer gjorde dem till ett välbalanserat och effektivt par. Hon hade kunskaper om örter, varelser och skogen och en otrolig precision i sitt bågskytte. Han hade ett planerande angreppssätt och kunskaper om magi, knivar och människor.

Där somliga tog sig för mycket makt slog de till. Där friheten begränsades av ordningens soldater lossade de bojorna. Där gift sipprade från kaos tätade de läckorna.

Nu skickas Räven och Vargen på ytterligare ett uppdrag, denna gång i Targeille, en av världens största städer. Men vad har skogsrådet för anledning att blanda sig i stadens affärer, och vem är det som har hyrt en ängel?

Om författarna

Jonas Hall vann Guldäpplet 2016 för att ha utvecklat matematikundervisningen på gymnasiet. Han har tidigare skrivit fackböcker om GeoGebra och Python för lärare. Förutom matematik så undervisar han också i fysik och astronomi.

Sara Hårdén arbetar som förskollärare och är trefaldig världsmästare i barbershopsång med sin kör Rönninge Show Chorus.

Hon har växt upp med två bestämda uppfattningar: jag är ingen dansare och jag kommer aldrig att skriva en bok. Sedan 2015 är hon en av körens förstaledsdansare och När vänskapen skälver är hennes debutroman.