Bläddra

Nattspår

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Nattspår

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Karin Aspenström är tillbaka med en välskriven och spännande roman där dåtid och nutid vävs ihop. Nattspår är en fängslande berättelse om hur något vi en gång trodde var begravet, oväntat kan komma upp i ljuset och visa sig få fruktansvärda konsekvenser.

Efter att ett blogginlägg fått spridning i högerextrema kretsar tvingas författaren Kaj Lomme fly storstaden. Han köper ett förfallet hus i det lilla samhället Svartbol, djupt inne i de värmländska skogarna.

Snart förstår Kaj att han är iakttagen i det gamla huset. Han upplever en närvaro i rummen och får en känsla av att någon som tidigare bott där vill honom något. I väggarna hittar han brev och anteckningar från en höst i slutet av trettiotalet då en tragisk händelse ägde rum i byn. Gradvis börjar Kaj förstå att platsen han kommit till bär på en mörk hemlighet.

Ett bortglömt hatbrott och en kärlekshistoria som fick ett blodigt slut grävs upp igen. Men ju närmare Kaj kommer gåtans svar, desto tydligare blir det att någon vill ha bort honom från Svartbol ...

KARIN ASPENSTRÖM (f. 1977) bor i Värmland, men är uppvuxen i Stockholm och är verksam som manusförfattare för film och tv. Hon har på Lind & Co utkommit med två spänningsromaner om infiltratören Peter Rätz Brännmärkt och Rättslös, samt romanerna Till min Love och Utan dina andetag.   

Sagt om tidigare titlar:  

Älskar när det händer: tips om helt okänd bok från pålitlig källa och så gillar man den massor! en så kallad vanlig skitbra roman
Bokhora  

Aspenström prickar helt rätt och levererar en historia som är trovärdig och full med inlevelse
Skaraborgs Allehanda  

en bladvändare av rang. Historien tar oförutsedda vändningar och håller läsaren på tårna fram till sista sidan.
Teresa Vihtma, BTJ