Bläddra

Nu befriar vi Elvis, sa sommarkatten Madonna

Köp här

Nu befriar vi Elvis, sa sommarkatten Madonna

Köp här
"Denna berättelse är ingen sannsaga, men en saga med mycket sanning i."
Så inleds boken om Elvis, den aningslöse och självtillräcklige bondkatten, som inte kan förstå varför andra husdjur jämt måste beklaga sig. De har ju mat och husrum allesamman. Och är man en gris till exempel, då ska man ju ha det litet grisigt, tycker han.
När den utsvultna sommarkatten kommer till gården, har Elvis ingen förståelse för henne. "Man får det liv man förtjänar", menar han. "Det säger husse också."
Den dag han själv kidnappas av ett par berusade medicinstudenter, blir han på ett grymt sätt medveten om att tillvaron är mer komplicerad än så.
Ironiskt nog blir det den främmande sommarkatten som kommer att rädda Elvis från ett dystert öde. Livet kommer också att bli lättare för hunden Petter,grisen Cindy, hästen Orup och de andra djuren på gården.
Det är inte bara katten Elvis som kommer till ny insikt genom sina hemska upplevelser. Också matte och husse lär sig tänka i nya banor då deras husdjur förstår att de kan protestera mot den behandling de får.
Temat i denna hum-animala historia är i grunden allvarligt men innehåller både humor och en del spänning.
Storyn är hämtad ur författarens tidigare musikal "Absoluta Djur", och en del sanningar presenteras i de sånger som de musikaliska djuren framför. 16 av dessa tonsatta dikter finns inspelade på cd som ingår som bilaga.
Boken riktar sig till ungdomar från c:a 11 år och uppåt.