Bläddra

Numeralia

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år

Numeralia

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
Numeralia är en lekfullt illustrerad bilderbok om att räkna. På ett enkelt och fantasirikt sätt presenteras siffrorna 0-10 för barnen, som inte bara lär sig räkna, utan också lär känna och förstår siffrornas form.

Numeralia är illustrerad av 2013 års Almapristagare Isol. Bakom texten står poeten Jorge Luján som har samarbetat med Isol i flera böcker. Isol räknas som en av Latinamerikas främsta bilderboksskapare och har givit ut ett 20-tal titlar. Utöver att skapa bilderböcker, är hon även serietecknare, målare, poet och sångerska. Numeralia är Isols första bilderbok utgiven på svenska.

Röster om Numeralia:
"... lekfullheten har Isol tagit fasta på och nästan undantagslöst byggt sina bilder kring. Siffrornas former styr uttryck och linjering, och allt i bilderna är medvetet in i minsta detalj. ... en avgränsad och direkt färgskala som tillsammans med den expressiva linjeringen ger ett livligt och pulserande bildspråk. Lägg till detta en rejäl dos av hennes distinkta humor och känsla för när det ska till en twist..."
Åsa Warnqvist, Svenska Dagbladet

"Isols illustrationer är energiska och vecklar ut texten i visuella äventyr där sifferform och antal upprepas, speglas och används på olika vis. ... Allting är skenbart mycket enkelt, men nummerpresentationen kokar av koder, idéer och öppningar till nya möjligheter. Det är en ypperlig räkneskola, men kanske ännu mer en finurlig uppmaning till eget tänkande och tolkande av intryck."
Jonna Fries, Smålandsposten

"Här finns ett sinne för humor, värme och det smått absurda i förening med ett poetiskt anslag hos dem bägge. Jag är överväldigad av hennes förmåga att ge bildlösningar till Jorge Lujáns lyriska betraktelser av siffrorna 0-10. ... "Numeralia" ger en god introduktion till Isols bildvärld. "
Ulf Malmqvist, LitteraturMagazinet

"Med sitt enkla och lekfulla bildspråk manar Isol fram nyfikenhet på de berättelser som anas bakom varje bild, men som aldrig blir uttalade. ... Styrkan ligger i illustrationernas fantasifulla men enkla språk."
Anna Lundholm, Blekinge Läns Tidning