Bläddra

Nya växthusboken

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: växter och odling
Köp här

Nya växthusboken

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: växter och odling
Köp här
Innan man förverkligar sina drömmar om ett växthus i trädgården är det en hel del som man bör tänka igenom. Vilken typ av hus passar bäst och var ska det stå? Hur inreder man det på ett praktiskt och lättskött sätt? Och vad kan man egentligen odla i det?

Här kan man läsa om olika växthustyper och deras för- och nackdelar. Hur man inreder sitt växthus på ett praktiskt och lättskött sätt. Och inte minst hur man odlar i det, både grönsaker, blommor och bär. Här finns också tabeller över när olika växter kan sås på våren och kartor över när den första respektive sista frostnatten brukar infalla i olika delar av landet. Allra sist i boken finns en beskrivning av de arbetsmoment som ska göras i växthuset månad för månad.

Växthuset kan användas under hela året. Det är en idealisk miljö för många krukväxter under vintern, och man lyckas bättre med frösådderna som ska planteras ut i trädgården om de odlas en period i växthuset först.

En inglasad balkong eller en kallbänk kan också användas till samma typ av odlingar som växthuset. Det får plats mer än man tror!


Inger Palmstierna är hortonom och arbetar med rådgivning inom trädgårdsområdet. Hon har bland annat skrivit boken Trädgård för nybörjare och medverkar regelbundet i olika trädgårdstidningar.