Bläddra

Nytta och nöje med hunden – Din blivande terapihund

Kategorier: Djur och natur Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Nytta och nöje med hunden – Din blivande terapihund

Kategorier: Djur och natur Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här
Är du nyfiken på hundar som arbetar inom vård, skola och omsorg? Kanske har du själv en dröm om att kunna arbeta tillsammans med din hund, för att hjälpa andra människor? Då kan detta vara boken för dig!
 "Nytta och nöje med hunden" förklarar det fantastiska och givande, men samtidigt komplexa, arbete som det innebär att utbilda och arbeta med terapihund eller annan typ av social tjänstehund. I boken finns grundläggande information om denna typ av arbetande hund­ar och vad arbetet innebär och många övningsförslag därtill. Allt för att få en bra grund inför en terapihundsutbildning eller för att få en hund som fungerar väl i olika miljöer och i samklang med andra. I boken finns flera fallbeskrivningar och bilder som illustrerar text och innehåll.

Monica Broman är socionom sedan 1991 och har lång erfarenhet av arbete med människor i alla åldrar och med olika behov. Sedan 30 år tillbaka har hundar varit hennes stora intresse och livsstil. Med lång hunderfarenhet både som utbildare, uppfödare och utövare av hundsport gick Monica 2009–2010 på vårdhundskolans utbildning och startade därefter företaget "NyttoHunden". Idag har hon regelbundna terapihundsuppdrag inom barnhabilitering och äldreomsorg tillsammans med Flatcoated retrievertiken Locka och Australian Shep­herd­tiken Önska. De deltar även i en spännande forskningsstudie som ska bidra till en fördjupad kunskap om nyttan med hund inom vården.