Bläddra

Om konsten att flyga : säkerhetsinstruktioner

Kategorier: Konst Konst: allmänt

Om konsten att flyga : säkerhetsinstruktioner

Kategorier: Konst Konst: allmänt
Köp här

Pressklipp
"[En] vacker och ofta överraskande bok [...] /Thomas Nydahl, författare och kritiker

"Det är nära verkligheten, opretentiöst och lekfullt. […] Småskaligt är Wivekas konstnärsskap, och finstilt." /Litteraturmagazinet

"Kartor, flytvästar och säkerhetsinstruktioner – man kan tro att författaren hittat sin egen KBT."
/Läkartidningen

"Wiveka Wachtmeisters charmiga bok" /Allt om resor

Om konsten att flyga - Säkerhetsinstruktioner
”Jag är livrädd att flyga. Men jag vill ta mig runt i världen och tåg fungerar inte alltid. Så det gäller att bemästra paniken på något sätt. Somliga dricker alkohol, andra äter piller. Jag tecknar och broderar.”

Wiveka Wachtmeister har alltid varit rädd för att flyga, men det har inte hindrat henne från att resa, snarare tvärtom. Hon har tagit itu med sin flygrädsla genom att just resa, och genom konsten. Hon har stirrat flygrädslan i vitögat, bearbetat den i sitt skapande och därmed använt konsten som ett slags terapi. Wivekas teckningar och broderier föreställer ofta flygvärdinnor och passagerare – med eller utan flytväst – flygplan, flygplatser, säkerhetsinstruktioner och förmedlar allmänna råd vid flygning. I boken berättar hon med broderier och teckningar om sitt sätt att flyga. Dessutom medverkar andra flygrädda. Hur gör de för att klara sig i ett plan? Eller stannar de helt enkelt hemma och missar chansen att utforska andra delar av världen?

Wiveka Wachtmeister bor i Stockholm och Paris och är konstnär, dagboksförfattare, resenär och lokalguide. Hon arbetar med material och tekniker som måleri, teckning, lera, mosaik och action painting. Hon gör också litterära korsetter och ritar och målar kartor, för att positionera sig i världen. Och delvis veta var hon är. Om konsten att flyga är hennes debut.