Bläddra

Operation Monsunregn

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Operation Monsunregn

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Göteborgspolisen är hårt pressad efter den senaste tidens skjutningar. Kriminalkommissarie Martin Malm är dock långt bort ifrån händelsernas centrum. Tidigare var hans jobb att lirka information ur källor i den undre världen, men till följd av hot mot familjen bytte han till skrivbordstjänst.

En dag hör en före detta informatör av sig och vill träffas. Martin får kännedom om storskalig vapensmuggling till Sverige. Han kan inte stå emot frestelsen att börja jobba operativt igen, men denna gång helt utan familjens vetskap. 

Efterforskningarna tar honom djupare in i ärendet, och snart befinner han sig långt utanför Sveriges gränser.  Är han beredd att offra sitt äktenskap för att rädda liv?  

 

Operation Monsunregn är den första delen i serien om kriminalkommissarie Martin Malm.

Och Ottosson & Vesterhav utgör en minst sagt rutinerade debutantduo.  

Per Ottosson är chef för Polisens utvecklingscenter mot bland annat organiserad brottslighet. Han har även arbetat för Säpo och Justitiedepartementet. Inom polisen har han tidigare varit chef över informatörs- och infiltratörsverksamheten.

Daniel Vesterhav är kriminolog och arbetar som chef för Brottsförebyggande rådets enhet för forskning om ekonomisk och organiserad brottslighet. Han förekommer ofta i tv som expert på organiserad brottslighet.