Bläddra

Operation Nordvind

Kategorier: Deckare Skönlitteratur

Operation Nordvind

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här
En före detta officer vid ett hemligt specialförband och en kvinnlig analytiker dras in i en dödlig jakt på terrorister med tusentals svenska liv som insats.

"Tolv meter ovanför ett mörkt, kallt Östersjön kom verkligheten ifatt Gustav med full kraft. De senaste dygnen hade gått i ett rasande tempo. Han hade dödat två personer."

Gustav Sterner är en före detta officer vid Särskilda skyddsgruppen (SSG), Försvarsmaktens hemliga specialförband. Under ett pågående uppdrag i Centralafrika får han reda på att hans fästmö omkommit i en smitningsolycka. Han lämnar livet som operatör och lever ensam med minnena.

Fem år senare bevittnar han en kallblodig avrättning i Stockholms södra skärgård och är själv nära att bli mördarnas nästa offer. Han kontaktar Katarina Wallin, analytiker hos den militära underrättelsetjänsten och tidigare kollega vid SSG. Hon har uppgifter från den franska säkerhetstjänsten som tyder på att en grupp terrorister befinner sig i Sverige. Med ont om tid och tusentals svenska liv som insats tar de upp jakten, men anar inte att spåret kommer leda dem långt utanför Sveriges gränser och att de står inför upplevelser som kommer att förändra dem för alltid.

Författaren

Kaj Karlsson är kustjägarkapten, har en ekonomie magister från Stockholms Universitet och många års erfarenhet av strategiska samhällsfrågor, utredningar och analyser. Han är även utbildad vid specialförbandet Särskilda skyddsgruppen (SSG).

Boken tar upp aktuella frågor om det svenska samhällets sårbarheter, konsekvenserna av Sveriges ökade militära och politiska engagemang samt EU:s relation till Ryssland.

Om boken

"Kaj Karlsson skriver bra, det är lättläst och underhållande ..."

Sydsvenskan

"Kaj har skrivit en spionroman som går i de breda fotspår Guillou lämnade bakom sig ... vill ni ha något spännande i sommar som bryter av mot den sedvanliga småstadsdeckaren så kan ni lägga denna bok i resväskan."

Bokdebutant.se

"... en lättläst och insatt thriller om mer än terroristhot och samhällets sårbarhet ... Det är en våldsam men trovärdig spänningsroman som är svår att lägga ifrån sig."

Skydd & Säkerhet

"Det är en intressant, välskriven debut med driv i texten. Jag har läst många äventyrsböcker ... som kommit ut på stora etablerade förlag och varit betydligt sämre ..."

DAST Magazine

"Kaj Karlsson är förbluffande skicklig på att skriva med ett driv och med spänningshöjande ingredienser som för tankarna till internationella bästsäljarförfattare."

Nisse Scherman

"En bok som fick mig att tänka på Jan Guillous gamla Hamiltonserie. Lika spännande är denna välskrivna roman."

Kristina Simars bokblogg

" ... tempot är högt och det är svårt att lägga ned boken. ... Operation Nordvind visar på brister i den svenska beredskapen och på konsekvenserna av den säkerhetspolitik och framförallt försvarspolitik, som förts det senaste dryga decenniet."

Bloggen Wiseman's Wisdoms

--> Fler recensioner finns på www.aldabergr.se