Bläddra

Över gränsen : thriller

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Över gränsen : thriller

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Tommy Rander gör här thrillerdebut med Över gränsen. Han är mycket påläst om konflikten på Balkanhalvön. Boken utspelar sig på 90-talet, med en svensk familj i centrum. Handlingen rör sig på det yttre planet i krigets Balkan. På ett inre plan ställs läsaren inför svåra påträngande moraliska frågor.

En man, med svensk bakgrund, som tidigare var anställd av en firma i underrättelsebranschen, blir mot sin vilja personligen indragen i det brutala skeendet i f d Jugoslavien. Hat driver människor över alla slags gränser och det brutala kriget förgrenar sig in i Sverige. I romanen är vi inte åskådare till grymheterna utan tvingas bli känslomässigt delaktiga.

Över gränsen dokumenterar samtidigt det storpolitiska spel som i juli 1995 ledde till massakern i den lilla bosniska gruvstaden Srebrenica. Thrillern bygger på faktiska och initierade dokument, samt på Tommy Randers omfattande resor i området.

Förra gången Tommy Rander gavs ut i bokform var 1975 med den klassiska musikboken Rockens Roll, vars senaste upplagan kom 1988. Tommy Rander har en brokig bakgrund, som rockmusiker, journalist, skivproducent, tidnings- och radioman, tv-producent, organisatör och arrangör av turnéer och konserter, till exempel ANC-galan i Göteborg 1985.

De senaste 15 åren har han varit en ledande kraft i den göteborgska Speedwayklubben Kaparna. Hans stora intressen i livet är politik, historia, musik och litteratur. Han reser mycket, är tvåbarnsfar och fortfarande en hyfsad rocksångare.