Bläddra

På en bädd av rosenblad

Kategorier: Feelgood och Chick lit Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

På en bädd av rosenblad

Kategorier: Feelgood och Chick lit Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Ett annat liv. Det är vad Annikki söker när hon på sin artonårsdag packar ryggsäcken, skriver ett brev till sina föräldrar och lämnar sitt hem. Hon måste bort från meningslösheten, bort från de två k:nas förbannelse, bort från alla frågor utan svar. Utan plan eller mål tar hon första bästa buss norrut. När den udda skylten dyker upp vid vägkanten kastar hon sig på stoppknappen av ren impuls, Vikkaby, med två k.

När Aino hittar Annikki sovandes i rosenträdgårdens hammock blir det en chock för dem båda. Det som börjar med en chock utvecklar sig i en riktning som den ena aldrig kunnat ana men den andra väntat på en livstid.

Annikki, den unga, med sin stora ryggsäck, på väg ifrån. Aino, den gamla, med sina unika förmågor och helande örter, i väntan på. Så olika, ändå så lika, båda på väg mot det okända. Slumpen för dem samman, eller … Är det verkligen en slump? Varför beter sig Aino och de andra människorna i byn som att Annikki är väntad? Vad finns i det låsta rummet vars nyckel alltid hänger runt Ainos hals? Vem är Aino egentligen? Och vem är egentligen Annikki?

Vilka krafter driver en människas beslut och gärningar? Vilken kraft för människor samman? Berättelsen om Aino och Annikki är en berättelse om att resa bort och komma hem, om ungdom och åldrande, om livsval och livslust, om dolda förmågor och urgammal visdom. Och om rosor, massor av rosor.

Författare Therese Renåker hämtar mycket av sin inspiration i skogen, på berget och vid havet och hon skriver för att beröra. I sitt skrivande gestaltar hon den mänskliga naturen och den kärlek som är vårt innersta väsen. Med böcker som tar sin utgångspunkt i vardagslivet och kryddas med en gnutta universell magi, vill hon visa allt det stora som ryms i det lilla. På en bädd av rosenblad är Therese Renåkers tredje roman.