Bläddra

Pappa bor på fängelset

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Pappa bor på fängelset

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här
MIN PAPPA SITTER I FÄNGELSE

I barnboken ”Pappa bor på fängelset”, en verklighetsbaserad berättelse, får vi följa Kevin som besöker sin pappa på anstalten. Genom pedagogiska illustrationer ges läsaren en inblick i hur miljön på ett fängelse kan gestalta sig.

Boken är skriven och illustrerad utifrån barnets perspektiv och visar vikten av närhet och glädje i en annorlunda familjesituation: att närma sig de positiva/negativa känslorna för barnet i mötet med föräldern samt göra det lättare att öppna upp för samtal.

Elisabet Omsén är bosatt i Göteborg där hon arbetar som frilansfotograf. Tidigare jobbade hon extra som kriminalvårdare på bland annat Mariefred-, Skogome-, Sagsjön- och Högsboanstalterna. Elisabet kom då i kontakt med några av alla dessa barn som ska hantera vardagen när pappa och mamma avtjänar sitt fängelsestraff. Det är en situation som många gånger är skambelagd och ofta tystas ner.

För att bryta det här mönstret behöver barnen stöd och uppmuntran. Framför allt behöver barnen få bekräftelse på att det inte är de som gjort något fel. Därför är det angeläget, att med en bok visa barnen att de inte är ensamma.