Bläddra

Pappersväxten

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Pappersväxten

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
VINNARE AV SLANGBELLAN 2014! Författarförbundets pris till årets bästa barn- eller ungdomsbok!

I skolan står tiden nästan still och när dagen är slut går Edgar hemåt med blöt mössa. Han skriver i sin bok och ritar kartor. Han sparar frön i burkar och pratar för sig själv. Och plötsligt händer det, en pappersväxt vecklas ut och växer sig vild och Edgar följer med.

Josefin Sundqvists debut är en berättelse om utanförskap och om att hitta en plats att kunna tänka på.

"Det skulle kunna vara en vanlig berättelse om utanförskap och vänskap. Men Josefin Sundqvist har med sina illustrationer skapat ett melankoliskt konstverk om människans liv i flock."
Lotta Olsson, DN - 31 maj 2014

"Josefin Sunqvist har skrivit en fantastisk rik och poetisk bok med vackra, ömsinta illustrationer, en bok som heter "Pappersväxten" och kan läsas av alla i alla åldrar. Den berör i sitt skira vemod och sin längtan efter gemenskap, den är knivskarpt ångestladdad när den vittnar om hur den obligatoriska skolan förminskar våra barn till rapande kuggar i hjulet och den omfamnar i sitt trygga slut där fantasi överlappar verklighet i en läkande gest."
Stefan Whilde, Tidningen Kulturen - 4 maj 2014