Bläddra

Pestkung

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Pestkung

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

För att en berättelse ska bli till behövs inte mer än ett ytterst litet uppslag, ibland inte mer än ett ord.

I flera månaders tid har Mikael Strömberg kämpat med en tilltagande skrivkramp. Inspirationen tryter och skrivandet har stagnerat. Något måste till, annars fruktar Mikael att författarkarriären kan vara över.

Från ingenstans kommer det till honom, bara så där i förbifarten, just som endast ett ord - pestkung. Ett ord som fascinerar, och Mikael börjar söka efter svaret på dess innebörd.

Utifrån det här abstrakta ordet vecklar en makalös, ohygglig och högst konkret historia ut sig. En historia där personer fått sina liv förstörda, där husdjur blivit bortrövade, ungdomar försvunnit och människor bragts om livet. Mitt i denna tidigare okända verklighet befinner sig nu författaren själv, och plötsligt växer en helt ny fruktan fram hos honom.

Pestkung är en dokumentärt berättad och andlöst spännande skildring, där Mikael Strömberg blir indragen i outforskade och skrämmande miljöer bortom allmänhetens kännedom.

Sagt om Pestkung:

"Det här är en originell roman, svårklassificerad på gränsen mellan fakta och fiktion. En kuslig, hotfull stämning byggs effektivt upp (...). Som läsare är det svårt att inte bli lika trollbunden av undersökningen som de tre som genomför den."
- BTJ, betyg: 4 av 5

"Extremt ruggig! Vågade knappt läsa när jag var ensam hemma. Väl genomfört!"
- Jens Lapidus, författare

"... [Mikael Strömberg] har skrivit en roman som jag inte kommer glömma, då den i sin karaktär är så pass unik att den sticker ut. Det skadar inte heller att den är bitvis otäck och drar in en som läsare i den fascinerande värld som skildras."
- David Larsson, FromBeyond.se

"Strömberg är en väldigt begåvad skräckförfattare. En av få som verkligen kan skrämma slag på en. Inspirerande!"
- Helena Dahlgren, författare

MIKAEL STRÖMBERG är född 1976 och bor i byn Spillersboda ute vid Roslagskusten med sin fru och deras två barn. Hans författarskap tog sitt avstamp 2011 med den hyllade skräckromanen Vätten, och han har sedan dess skrivit ett flertal skräck- och spänningsromaner, kapitelböcker för unga och en handfull noveller. I hans böcker förenas allt som oftast vardagsrealism med övernaturliga element.