Bläddra

Piggelins äventyr

Kategorier: Djur och natur Hästar och ponnies Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Piggelins äventyr

Kategorier: Djur och natur Hästar och ponnies Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här
"Den minsta hästen i hagen heter Piggelin. Hon har samma färg som gräddkola och kan springa nästan lika fort som den allra första vårvinden."

Piggelin har det inte alltid så lätt. De stora hästarna jagar henne ibland. Hur fort hon än springer, kommer de alltid ikapp och ger henne ett tjyvnyp med tänderna. Till slut tröttnar Piggelin och rymmer. Hon galopperar fri genom skogen och njuter av att vara ensam. Men hon är van vid att alltid ha sällskap. När hon tröttnat på att galoppera börjar hon leta efter nya vänner. Mormor Majs ytterdörr står inbjudande öppen och Piggelin kliver på. Maj blir först glad över besöket men det är lite bökigt med en häst i köket, hur liten den än är. Efter att ha försökt bli vän med hönorna i hönshuset, fåren på ängen och ofrivilligt tagit en båttur på sjön, tycker Piggelin att det är rätt skönt att komma tillbaka till hagen ändå.

Fotobilderbok om en liten ponnys äventyr på rymmen. Berättad med en varm ton i språket och en kärleksfull blick för den vardagliga miljön. Världskända hästfotografen Einar Andersson och journalisten, författaren och hästkännaren Sofi Piehl inledde sitt samarbete med boken Fölet Fantastico, om första året i ett föls liv (utgiven på Natur och Kultur). Piggelins äventyr är deras andra bok tillsammans.

Ålder: 4–8 år


Sofi Piehl (text) bor vid en sjö på en gård i Roslagen där hon bedriver en mindre uppfödning av islandshästar. Som ung arbetade hon först både på stuterier och kennlar och sedan med barn och ungdomar på behandlingshem och i skolor. Senare gick hon journalisthög-skolan och arbetar sedan 1989 som skrivande journalist på Norrtelje Tidning. För den skull har hon varken övergivit hästarna eller hundarna. På gården finns till exempel shetlandsponnyn Piggelin ...

Einar Andersson (bild) har i över 50 år fotograferat hästar över hela världen. Hans bildberättelser rymmer stor ödmjukhet och mycket kärlek för hans favoritmotiv – hästen.