Bläddra

Pirata

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers
Köp här

Pirata

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers
Köp här

Nick flyr till Mexiko för att surfa och glömma sitt tidigare liv. Men allt blir inte riktigt som han tänkt sig.

När Nick blir skjuten förlorar han allt. Sitt ena öga, jobbet, vårdnaden om sonen och sin självrespekt. Han flyr från Kalifornien till Mexiko, där han surfar och dricker med lokalbor. Smeknamnet Pirata får han på grund av ögonlappen. När hans kompis blir dödad av sin flickvän, Meagan, lägger Nick skulden på sig själv. Han är svag för Meagan och hennes två pojkar och bestämmer sig för att hjälpa henne att göra sig av med liket. Nick och Meagan inleder ett stormigt förhållande och plötsligt har Nick något som liknar en familj igen. Men när en kropp flyter upp på stranden och en FBI-agent dyker upp för att leta efter Nick inser han att det förflutna kommit ikapp honom  

 

"Det är sällan man läser en bok som är skrämmande, berörande och rolig på samma gång, men Patrick Hasburgh lyckas på något sätt. Hans surfande huvudkaraktär är redan klassisk tänk Philip Marlowe, men på surfbräda."

- Carl Hiaasen, författare

"Driven av humor och spänning Pirata bjuder på en snabb och övertygande läsning."

- Kem Nunn, författare  

***

PATRICK HASBURGH är en amerikansk manusförfattare och producent som arbetat länge inom filmvärlden. Han ligger bakom kultserien 21 Jump Street och har också arbetat med The Greatest American Hero. Pirata är hans andra roman.