Bläddra

Plåtad : en ungdomsroman om Ted

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
Köp här

Plåtad : en ungdomsroman om Ted

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
Köp här

I en lagerlokal nära där Ted bor öppnas en kriminell fotostudio. I Gröndal i Stockholm upptäcker Ted och hans kompisar denna fotostudio på ett industriområde. Berättelsen har titeln Plåtad.

Detta är Victor och Stefan Estbys tredje undomsthriller om Ted och hans liv. Ted upptäcker att det går att göra snabba pengar som fotomodell. Men det har sitt pris. Han märker också att under en vacker yta behöver inte allt vara lika vackert. Och att skönhet kan finnas på nära håll om man bara öppnar ögonen. 

I husen bakom Färgfabriken döljer sig något som för alltid kommer att förändra hans bild av Gröndal. Och sig själv. Uppmärksamheten måste ha brustit, för plötsligt hördes ett krasande i gruset som av ett raskt steg och han kände ett järnhårt grepp om nacken. Det var så hårt att han inte kunde vända sig om och se vem det var. Men han hade inte en tanke på att vända sig om. Det gjorde så ont att han bara kunde dra upp axlarna och stöna. - Jaså, vi har en liten smygtittare, hördes en röst som försökte låta mjuk, men darrade av vrede. Du ska få följa med mig upp och titta ordentligt!  Ted åkte med uppför trapporna nästan utan att vidröra golvet. Det tog bara några sekunder. Så stod han inne i ateljén. - Här har vi smygtittaren. Jag fångade honom därnere. Vad ska vi göra med honom?

Plåtad är den tredje boken om Ted. Den första  Beskjuten  handlar om vapen i omlopp och den andra  Jagad  om hemlöshet och utanförskap. Författarna till denna serie om Ted heter Victor & Stefan Estby.