Bläddra

Polishästen Utter på nya uppdrag

Kategorier: Djur och natur Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Polishästen Utter på nya uppdrag

Kategorier: Djur och natur Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Utter är Sveriges äldsta och mest berömda polishäst. 26 år gammal och fortfarande i full tjänst kan han ses i sitt dagliga arbete på Stockholms gator. Författaren, som är ridande polis, har varit hans följeslagare i mer än 20 år. Här berättar hon om deras många upplevelser tillsammans och ger en spännande inblick i polisarbetet, som rymmer både dramatik och dråpliga händelser.

Utter är en självständig och egensinnig häst. Han älskar uppmärksamhet i alla de former och att få ge sig i kast med olika uppgifter, allt ifrån att hejda stökiga fotbollsfans till nya utmaningar på uppvisningsarenan. Han kan sitt jobb och är trygg i sig själv.

Under sin långa tjänstgöring har Utter hunnit patrullera mer än två varv runt jorden och eskorterat 475 högvakter. Han har burit den olympiska elden, varit med i filminspelningar och tävlat framgångsrikt. Ju mer liv och rörelse, desto bättre trivs han.

Utter är ofta anlitad för uppvisningar på mässor av olika slag över hela landet. Han väcker stor uppmärksamhet vart han än kommer och beundrarna trängs för att få klappa sin idol. För många är Utter en levande legend. Trots sin aktningsvärda ålder visar han inga tecken på att vilja ta det lugnt. Han är i god kondition och älskar sitt jobb.

Boken är en fristående fortsättning på tidigare utgivna Utter en polishäst. Den är särskilt intressant för Utters många fans, hästmänniskor i allmänhet och alla som vill få en inblick i arbetet som ridande polis.