Bläddra

Prinsessan Isabelle upp & ner

Prinsessan Isabelle upp & ner

Köp här
Prinsessan Isabelle älskar att vara prinsessa. Hon älskar rosa klänningar, glitter och spets. Idag är det prinsessan Isabelles födelsedag. Men vad önskar man sig när man är en prinsessa? Jo idag önskar hon sig något alldeles speciellt. Nämligen att få vara en helt vanlig flicka för en dag.

I serien om Prinsessan Isabelle får barn läsa om hur livet kan vara som prinsessa. Nästan alla flickor och pojkar drömmer någon gång om att vara en känd person. Men framförallt att få vara en prins eller prinsessa. De klär ut sig och drömmer sig bort i en fantasivärld fylld av glamour. Men även kändisskap och offentligheten har en baksida. Och någonstans djupt inom oss vet vi alla att kända människor faktiskt är helt vanliga människor. En människa som råkar ut för samma saker som alla andra. Men som känd syns allt detta offentligt.

I böckerna får barnen följa Isabelle i hennes liv som en offentlig person. De får se hennes ilska över de förväntningar som finns omkring henne och till viss del styr hennes liv. Samtidigt som de får följa hennes mer vardagliga saker.

Serien ger en liten bild av vad offentlighet kan innebära samtidigt som boken speglar att en prinsessa faktiskt är en helt vanlig människa med fel och brister. För visst är det så att även prinsessor ljuger ibland, fyller år och har en gossenalle.