Bläddra

Räkna hjärtslag

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur
Köp här

Räkna hjärtslag

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur
Köp här

Året är 1937 när den 17-åriga Betty lämnar sin norrländska hemstad för att bli hembiträde hos en doktorsfamilj på Östermalm i Stockholm. Men Betty får det genast kämpigt hennes goda hushållskunskaper räcker inte till i doktorinnans ögon, som tar alla tillfällen i akt att klaga och vara vass mot Betty. Som tur är finner hon tröst hos nyblivna vänner, däribland det glada hembiträdet Viola som bor i grannhuset. Viola tar med henne ut på storstadens nöjen och tillsammans njuter de av tidens dans och musik.

I Bettys omgivning finns också den varme och uppmärksamme Martin Fischer, en universitetslektor av judisk börd. Betty, som älskar att läsa, skriver ett entusiastiskt brev till Fischer, som för henne djupare in i böckernas värld. Så småningom inleder de en på många sätt omöjlig kärleksrelation och förlovar sig. När Martin plötsligt en dag försvinner under oklara omständigheter, förbyts Bettys glädje i förtvivlan.

Räkna hjärtslag är författaren Katarina Widholms romandebut om en ung kvinnas väg ut i livet, i en historisk tid som på många sätt liknar vår egen. Det är en spännande, varm och lättläst roman med tidstroget språk och färgstarka detaljer som snabbt förflyttar läsaren till tiden strax före andra världskriget.