Bläddra

Ripley’s Tro’t om ni vill! – Otroligt men sant!

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Referensverk barn och ungdom Referensverk barn och ungdom: encyklopedier / uppslagböcker
Köp här

Ripley’s Tro’t om ni vill! – Otroligt men sant!

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Referensverk barn och ungdom Referensverk barn och ungdom: encyklopedier / uppslagböcker
Köp här
En helt galen bok rakt igenom

Ripley´s årsbok Believe It or Not är sen åtta år en succé över hela världen. Över en miljon sålda exemplar per år. Självklart finns det även Ripley-muséer att besöka. Ett tjugotal bara i USA, men även i Asien, Australien och Europa. Nyligen öppnades ett Ripley-museum vid Rådhusplatsen i Köpenhamn. Och nu kommer den första svenska utgåvan av boken.

Boken påminner om Guinness Rekordbok, men upplägget är mycket bredare. Den är helt enkelt galnare och ännu mer överraskande. Under kapitelrubriker som Mat, Vetenskap, Djur, Sport, Mysterier, berättas om fullständigt osannolika händelser, upptäckter och egenskaper och allt har hänt och allt är sant. Du kommer inte att trot!

Hundratals bisarra berättelser och helt sanna otroligheter. Läs till exempel om

  • mannen som kan få flytande bly att stelna i munnen
  • grisen som föddes med två ben och som lärde sig att gå
  • katten som förutsåg femtio sjukhuspatienters död
  • automaten där du kan köpa levande krabbor till middag
  • konstnären som målar porträtt med fettet från hamburgare
Och allt är dokumenterat med över 400 bildbevis.

Dessutom:

  • Intervjuer med många av de udda personligheter som framträder i boken.
  • Faktarutor med vetenskapliga förklaringar till alla omöjligheter.
  • En 8-sidig utvikningsbilaga med extra udda material.
Den perfekta julklappen till alla vetgiriga barn och ungdomar.

Vem var Mr. Ripley? Bokserien är döpt efter upptäcktsresanden och tecknaren Robert Ripley. Han föddes 1890 i Kalifornien och var på sin tid en av världens mest berömda män. I början av 1900-talet besökte han jordens alla hörn. Han rapporterade om och illustrerade sina upplevelser i många amerikanska tidningar. Jag har rest i 201 länder, och den märkligaste varelse som jag mött är människan.