Bläddra

Risto Rappare och Frysare-Fanny

Köp här

Risto Rappare och Frysare-Fanny

Köp här

Risto Rappare, den trummande hjälten i bokserien med samma namn, dyker här upp i sin fjärde bok, denna gång genomillustrerad med svartvita bilder.

Moster Rita stukar foten och kusin Fanny - en pensionerad fryspåsförpackare - rycker in. Hon är en bestämd dam, som genast försöker få till stånd en nyordning i familjen Rappares lätt anarkistiska hushåll. Både Risto och Rita hukar under hennes stränga regim.    Men är Fanny Rappare enbart ett hushållsmonster? Vad har hon för mystiska telefonsamtal för sig? Och vart går hon varje kväll vid samma tid? Risto och grannflickan Nella bestämmer sig för att spionera på den barska husfrun.

Hittills finns det sju fristånde böcker om den populära Risto i Finland, liksom en serie animerade kortfilmer (har visats vid flera tillfällen av SVT i det finska barnprogrammet Karamelli, senast 2005).   Röster om Risto: Historien är rapp och rolig på ett hysteriskt och oförutsägbart sätt ... balans mellan kitsch och originalitet som känns genomtänkt utan att vara ansträngd. En rolig bok. (BTJ). Tiina och Sinikka Nopola har skrivit en lång rad egensinniga och humoristiska böcker, alla mycket omtyckta i Finland. 2006 gav Bonnier Carlsen även ut Tiinas bilderbok Siri och den hemska grisen.