Bläddra

Rosa-Emma bokpaket 1,2,3 & 4

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Rosa-Emma bokpaket 1,2,3 & 4

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här
Ny pedagogisk barnboksserie med medaljer till barnen! Böckerna tar upp viktiga ämnen såsom Låt alla vara med, Tala sanning, och Dela med dig. Låt alla vara med - tillsammans är vi starka är första boken om Rosa-Emma.
Rosa-Emma är en påhittig och tuff tjej som älskar att spela fotboll. Hon har precis börjat förskolan.
En dag kommer en ny kille, Magnus, till klassen. Boken handlar om den roliga trädkojan och hur dumt det kan bli när inte alla får vara med.
Tala sanning - lyssna på varandra är andra delen i serien om Rosa-Emma.

Här får vi följa med Rosa-Emma, Vit-Magnus, Johan och resten av klassen på deras utflykt. Mitt i fotbollsmatchen kommer brandbilen och ingenting blir riktigt som de hade tänkt sig...
Dela med dig - lämna ingen utanför är tredje delen i serien.
Klockan ringer. Det är rast. Alla barn springer iväg för att spela fotbollskort. Alla utom Samuel. Han har inga kort. Samuel frågar om någon vill putta kula, men ingen vill. Efter rasten går Samuel på toaletten. Han ser Rosa-Emmas fotbollskort sticka upp ur väskan. Utan att han själv förstår vad som händer tar han två kort och stoppar dem i fickan...
Var rädd om naturen - och alla djuren är fjärde boken i serien.
Rosa-Emmas klass är på utflykt. De leker och har kul. När de har ätit sin mat går Sara iväg för att slänga skräpet, men papperskorgen är full. Lite längre fram ser Sara en kulle. Sara går upp på kullen och slänger ner skräppåsen... På nästa utflykt har Rosa-Emma med sig Trix, familjens nya hundvalp. Trix springer iväg och hamnar nedanför kullen bland allt skräp. Djurambulansen får rycka ut.
Med böckerna vill vi stimulera barns fantasi och kreativitet och på så sätt få barnet att på ett roligt och lärorikt sätt ta till sig bokens budskap om hur viktigt det är att alla får vara med.

Med varje bok följer en medalj. Medaljen ges till barnet för att de både skall bli stolta över vad de lärt sig och också komma ihåg det.

Boker riktar sig främst till barn mellan 3 och 8 år.