Bläddra

Rumtid : tankar från stigen

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Modern och samtida poesi Poesi

Rumtid : tankar från stigen

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Modern och samtida poesi Poesi
Köp här

Det är på vandringarna längs stigarna i skogen mina tankar får finnas. Ögonblick och evighet, höga valv och små prång. Rum och tid som annars inte får plats i vardagens ofta inrutade och hektiska dagar.

Rumtid är ett rymduttryck för när tiden och rummet beräknas ihop och visar sig krökas av dragningskraften nära svarta hål. Det sägs också, att kunde man komma igenom ett svart hål, även om det inte är fysiskt möjligt att passera den så kallade händelsehorisonten, så skulle tiden stå stilla och ett annat universum kanske skulle vänta där, en himmel vi inte vet mycket om.

Författare: Cecilia Luther

Illustratör/Konstnär: Cecilia Luther

Format: 180 x 220 mm, Inbunden

ISBN: 9789187411823

Tiden är inte bara horisontell med då, nu och sen. Det blev väldigt klart för mig vid min pappas dödsbädd. Där kom evigheten rakt in från den öppna balkongdörren och tiden stod stilla. I sjukrummet fanns sjukdom, död och min sorg, men också hoppet, för här växte rosor av en sällsam sort. Jag önskar att du får känna doften av dem då du läser boken, en doft bortom rum och tid. / Cecilia Luther

RUMTID tankar från stigen är författarens egna bilder och tankar kring sorg och liv, utifrån hennes egna upplevelser och erfarenhet. Det här är en bok att beröras av, som väcker tankar och som ger tro och uppmuntran.

I vissa av livets väderlekar blir spåren synliga. De som kommer till en. De som går ifrån en. En plötslig sorg går med dem som går, men en plötslig sång kommer med dem som kommer.

CECILIA LUTHER är fiollärare och musiker och bosatt i Sjövik, samt förstås författare och konstnär. Hon har tidigare skrivit Livnära, tankar från boden, som behandlar hennes möte med utmattningssyndrom. Ofta håller hon i konserter där hon både spelar, visar sin konst och berättar och läser ur sina böcker.